Tisdag 5 juli

Supermarket Big C stängde kl 22.00 och efter att ha fyllt en påse med godsaker och andra nyttigheter svängde vi ut från deras parkering. Precis när vi skulle svänga ut på vägen kände vi några små droppar falla på oss.

– Ska vi ta fram regnskyddet? Frågade V.
– Det är så kort väg hem så det går säkert bra, sa jag.

Två sekunder senare var det som om någon satte på en dusch på högsta läget. Vi blev helt genomblöta. Likaså kartan jag hade emellan oss. För att skydda den litegrann ville jag helst inte ta upp den och vi tyckte oss komma ihåg vägen hem.

Nu i efterhand vet vi att vi svängde av en högersväng för tidigt. =P Detta ledde till att vi körde runt i området och försökte hitta hem de närmaste 90 minuterna. Regnet avtog inte och åskan mullrade i kapp med blixtarna. Vi var dyngsura och körde väg efter väg. Ibland trodde vi oss känna igen något hus eller så men allt såg lika ut. För första gången i Vietnam så frös vi.

Tillslut bestämde vi oss för att fråga efter hjälp. Vi behövde fråga tre olika personer längst med vägen innan vi svängde in på vår gata. Inte för att vi kunde vår adress, men som tur var hade vi den genomblöta kartan som vi desperat pekade på och hoppades att någon skulle förstå. Vietnameser är inte riktigt kartläsare… :P

Väl hemma såg vi ut som två blöta hundar och vi kunde vrida ut en sjö ur våra kläder. Det första vi gjorde var att ta en varm dusch och sedan stupade vi i säng. Vi önskade ett äventyr och jag tror att någon hörde oss!

4 Thoughts on “Vilse i Gò Vấp

  1. Nu är du med i dagens blogg hos mig, meddelar dig idag när vinnarna har utsetts :)
    Ha en bra dag!

  2. Nu är vinnarna utsedda i dagens blogg, kolla min blogg för att se om det va du! :)

  3. Dagens blogg är nu avslutad, kika in & se om du vann & anmäl dig igen :D

    direktlänk:

    http://perssoneemma.blogg.se/2011/july/vinnaren-av-dagens-blogg-och-en-ny-omgang.html#comment

  4. Lol! Kan bara tänka mig hur snacket mellan er gick på moppen i regnet! Haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation