Mannen har cravings efter mina kladdiga chokladmuffins varje kväll nu verkar det som så den här natten gjorde jag en dubbel sats så de kanske (möjligtvis, förhoppningsvis…) räcker till imorgon kväll när han kommer hem från jobbet. (Kanske ska gömma några för säkerhetsskull.)

Jinnis kladdiga nattmuffins (ca 15 st)

Ingredienser
2 ägg
2,5 dl  strösocker
100 gram  smör
2 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt (flingsalt)
6 msk  kakao
2 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
2 msk amerikansk pannkakssyrup (hemlig ingrediens, hehe )

Gör så här
Vispa  ägg och socker till en porös smet med elvisp.
Blanda i det smälta smöret och de torra ingredienserna (plus pannkakssyrupen) och vispa till en jämn smet.
Jag brukar lägga smeten i en fryspåse och klippa ett medelstort hål så att jag kan spritsa ut smeten i formarna. Jag tycker det blir mindre kladd och det är lättare att fördela smeten jämnt i formerna.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter om du vill att de ska vara kladdiga inuti, annars kommer de bli som vanliga muffins.
Låt muffinsen svalna lite innan de äts så de blir lite sega och inte bara kladdiga, då är de som bäst. (Jag tycker de är som godast dagen efter…)
OBS! Bli inte rädd om de sjunker ihop, det är meningen. Detta är inte världens vackraste muffins men de är väldigt, väldigt goda!

Tips
Goda som de är men prova att toppa med grädde och färska bär, eller varför inte glass eller vaniljkräm. Mannens favorit är att äta dem som de är men med ett stooort glas mjölk till.

2 Thoughts on “Vem är det som är gravid egentligen?

  1. Låter lite som här, fast här skulle han ha bullar… ;) Det är väl gott men inte cravinggott. Nåja, bullar blev det ju i alla fall.

  2. Åh, min kille är faktiskt expert på att baka precis sånna, haha! Nu var det ett tag sedan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation