Nu när magen känns sådär extremt jättestor (iofs ska bebisen lägga på sig 2 kg till) så kändes det extra viktigt att hon var trygg under resan när vi skulle bila så långt.

Och, ja jag vet hur det låter, självklart är det väl lika viktigt under hela graviditeten, men nu när magen känns och syns mer för mig är det ju också mer verkligt att det är något där som behöver skydd.

BeSafe har ett gravidbälte som gör bilresan säkrare när man har ett extra litet liv i magen. Bälteshållaren monteras enkelt på stolen och håller bältet som annars sitter direkt över magen nere under magen, på så sätt åker både mamma och bebis säkra under graviditeten.

BeSafe säljs i många babybutiker i Sverige och även på webbshoppar, så den går enkelt att få tag på och kostar ca 400 kr, en billig försäkring för bebisens liv om olyckan skulle vara framme. Dessutom så använder man ju den ganska lång tid om man jämför med många andra babyprylar man köper.

Monteringen är enkel, man fäster den mjukstoppade sitsen runt stolen med sidobanden.
Vi insåg dock att man måste sitta på ett eget säte och att monteringen i ett baksäte är mycket svårare. Det går inte att fästa BeSafe på ett bra sätt om man inte har ett eget ryggstöd.

Så här hamnar bältet (på mig) utan BeSafe, rakt över magen och då kommer bältet tryckas åt rakt över bebisen om vi skulle vara med om en olycka.

För att få ner bältet nedanför magen så sätter man sig på BeSafes graviddyna och så tar man upp flärpen mellan benen. Man sätter på sig bältet som vanligt och fäster bältet som går över magen med två tryckknappar i flärpen så hålls bältet ned nedanför.

Såhär sitter bältet när det är fastsatt korrekt med BeSafe Gravidbälte och det känns inte obekvämt alls, däremot så måste man bresa med benen för att flärpen är ganska bred, men det gör jag mest hela tiden på grund av magen i alla fall.

Under de 70 mil vi har rest från Stockholm till Umeå nu så har denna ”livförsäkring” fått mig att känna mig lite tryggare under bilfärderna, så är du lite nojig som jag tycker jag det är en utmärkt investering och jag tror inte det blir svårt att sälja den/låna ut den till en vän efter att man använt den klart. Den här kommer stanna för att användas många gånger framöver.

Peace out, nu ska vi gå och äta hos några vänner.
Kram Jinni

3 Thoughts on “Åka bil säkert med gravidmagen med BeSafe gravidbälte!

  1. Hejsan,

    va roligt att du gillar vårt gravidbälte och tack snälla för att du väljer att skriva om det.
    Jag kommer nu länka till ditt inlägg från vår hemsida http://www.besafegravid.se. Jag hoppas att du ska fortsätta vara nöjd och att du även väljer bilbarnstolarna från BeSafe;9
    MVH Karin Lund, Marknadsansvarig BeSafe

  2. Pingback: Ännu en nöjd BeSafe Gravid användare | BeSafe Gravid

  3. Pingback: Tävling: Vinn gravidbälte från BeSafe | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation