Igår tog vi äntligen tag i att åka och besöka ett självplock strax utanför Sölvesborg. Jag har längtat så efter att få stå i ett jordgubbsland och plocka ut fina jordgubbar och äta solvarma, mogna bär medan man plockar.

Jag insåg dock att det inte var det skönaste för ryggen att stå böjd. Så under tiden vi plockade har jag stått på alla fyra, suttit på knä, krupit, stått lutad över, suttit på huk, suttit på en liten pall, suttit på rumpan direkt på backen, ja jag provade nog de flesta ställningar utom att ligga ner.

Jordgubbarna var så himla fina och söta och det fanns hur mycket som helst att plocka. Tillsammans med Valdemars mamma plockade vi 24 liter jordgubbar! Helt underbart!
Priset var också hur bra som helst, 8 kr/liter, hur billigt är inte det, samtidigt som man gör något trevligt tillsammans! För alla gubbarna, kartongerna och lådorna betalade vi 212kr.
Imorgon planerar svärmor att köpa 24 liter till för att kunna göra massor med saft och sylt.

Jordgubbar är riktig sommarlycka, men jag åt någ för många för jag fick rejält ont i magen senare…. efter att ha ätit kanske 4 liter och jordgubbstårta iofs… men men! :P

One Thought on “Att få återuppleva barndomens självplock av jordgubbar

  1. gaaaaah jag vill också vara där! ser så himla skojigt ut :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation