Under dagarna vi har varit här har vi frossat i jordgubbar. Dagsfärska nyplockade solvarma jordgubbar köpta i gårdsbutiker bredvid stora odlingar.
Idag tog våra jordgubbar slut och jag var inställd på att köpa riktigt många askar så att vi skulle kunna äta så mycket vi ville innan vi åker hem. Gårdsbutiken vi åker förbi på väg in till stan har 15 liter jordgubbar för 200kr!
Men vi hade sån otur för på vägen in i butiken mötte vi en man som köpte den sista litern för dagen. Han erbjöd sig att sälja den dyrt för 50 kr, men vi avstod för imorgon kommer det nya fina jordgubbar.

De fina på bilden ovan köpte jag häromdagen och åt upp i bilen på vägen hem. :)
När jag tittar på de här jordgubbarna kom jag ihåg att när jag var på Matilda Lindeblads matfotografiföreläsning berättade hon att hon hade fått redigera om svenska jordgubbar att se mer perfekta ut för en fotografering. Jag kommer ihåg hur jordgubben såg ut efter redigeringen och kunde inte låta bli att tänka att de skulle haft jordgubbar härifrån för de hade varit perfekta – allihop. Ser ni hur alla har en så fin jämn form och de var helt underbart söta. Jag längtar till imorgon, för då ska vi köpa jordgubbar tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation