Nu är det ju dags att börja kolhydratladda inför förlossningen. Jag har fått flera påminnelser via nyhetsbrev och sajter om att det är viktigt att ”äta upp sig” sista veckorna så att man orkar.

Problemet är att jag inte är särskilt hungrig eller sugen på något alls, så därför blir det enkel mat som går fort att laga och så lagar jag sånt som jag vanligtvis gillar för att peppa mig själv att äta. En av favoriterna är ett enkelt recept på fläskpannkaka.

RECEPT: Enkel fläskpannkaka med bacon för 2-3 personer
Ingredienser:
  • 1 eller 2 pkt med bacon, beroende på hur mycket kött man vill ha i.
  • 3 dl vetemjöl (om man vill ha lite mer nyttigt kan man byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller liknande).
  • En nypa salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • lingonsylt till servering

Gör så här:

Använd en plåt/långpanna med lite högre kanter. För att slippa smörja med smör, lägg i ett bakplåtspapper i botten.
Klipp baconet i småbitar och strö ut över bakplåtspappret.
Sätt ugnen på 225°C och lägg in plåten i ugnen så steks baconet medan ugnen värms upp till rätt temperatur.

Pannkakssmet: Blanda mjöl och salt i en bunke, blanda i mjölken lite i taget så att smeten inte får klumpar. Blanda i de tre äggen.

När ugnen har rätt temperatur, 225°C, ta ut plåten och vispa lite snabbt i smeten innan du häller den jämnt över baconet i plåten. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda i 15-20 minuter tills pannkakan fått en fin och gyllengul färg.

Skär fläskpannkakan i bitar och servera med rårörda lingon eller lingonsylt och ett glas mjölk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation