Idag ringde jag till Södersjukhusets modermjölkscentral och anmälde mig för att donera mitt överskott av bröstmjölk. Eftersom jag aldrig har kunnat lämna blod känns det riktigt bra att få hjälpa för tidigt födda barn som behöver bröstmjölk och/eller föräldrar som inte har fått igång amningen ännu.

För mig känns det viktigt och naturligt att hjälpa andra om jag kan och efter att ha pratat med min min barnmorska om mina spända bröst som var början till mjölkstockning så känns det ännu bättre. Ett sätt att undvika mjölkstockning är nämligen att amma eller tömma bröstet ofta så det känns som att slå två flugor i en smäll.

Om jag lyckas intressera några av mina läsare att donera bröstmjölk skulle jag känna mig hur glad som helst. Ju fler desto bättre, eller hur?
Man kan bara donera modersmjölk de första tre månaderna efter att ens bebis har fötts så det handlar inte om en jättelång period. Kontakta din barnmorska för mer info.

Kram Jinni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation