Maria och Karin – grundare av KAM Care Design

En favoritmonter som man bara måste besöka på Formex är KAM Care Design som designar produkter speciellt för för tidigt födda och nyfödda bebisar.
Företaget grundades 2006 av Maria Jansdotter och Karin Holmlund, två sköterskor som arbetar med förtidigt och sjuka nyfödda barn på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Hur tryggt är det inte att veta att en produkt man köper är utvecklad och designad av en sköterska med specialisering på neonatal?

Ylva som inte tycker om att ligga i vagnen på plant underlag (byebye shopping) blev såklart upprörd över att vara i en gigantisk mässhall men plant betonggolv. Karin och Maria kom dock till undsättning och gav oss en av deras fantastiska bärsjalar så att jag kunde pluppa ned Ylva på magen.

Både jag och Ylva älskar bärsjalen och vi har inte ens använt den ett dygn. Vi har ju Ergon sedan tidigare men Ylva blir så himla varm i spädbarnsinlägget så det kommer nog användas mer när det blivit lite svalare ute och när Ylva blivit lite större.

KAM Care Designs produkter är svensktillverkade, av tyg som är miljövänligt, ekologiskt och skonsamt mot huden. Första gången jag kom i kontakt med KAM Care Design var redan på BB, i gången mot förlossningsavdelningen på Danderyds sjukhus utanför apoteket såg jag och klämde på bärsjal och tub flera gånger. Just då fanns inte tuben i min storlek men nu är jag så lycklig med min fina sjal.
Besök KAMs webbshop eller en av deras återförsäljare för att se deras fina produkter.

Återkommer om fler superintressanta produkter och företag från Formex.
Kram Jinni

One Thought on “KAM Care Design på Formex

  1. Pingback: Ylvas rutiner: Nattpasset och dygnsrytm | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation