Detta inlägg är skrivet till vår dotter, jag hoppas att jag kommer ha tid att skriva till dig ofta så vi minns allt fantastiskt som vi är med om tillsammans.
Inlägg som skrivits till dig kommer att hamna under din egen sida i menyn. Kram Mamma <3

22 juli 2012 – Nu är du en dag gammal

Att vakna med dig efter vår första natt tillsammans var omtumlande – vi kunde knappt fatta att du fanns, vår lilla dotter, känslan var helt otrolig, overklig men fantastisk.

Personalen på BB höll ett extra öga på dig under natten och kom in och tittade till oss varannan och var tredje timme för att se att du andades ordentligt och att du mådde bra.
Under natten ville du vara nära, nära hela tiden och du ville absolut inte ligga själv – ens en liten sekund. Din pappa och jag turades om att sova med dig hud mot hud och du var så nöjd med att bara vara.

Med ett stadigt tag kring pappas finger. <3

Du vaknade bara en gång på natten för att du behövde en ny blöja och det blev nästan ett helt äventyr i sig. Jag var helt sömndrucken och försökte först få in dig på skötbordet i badrummet men jag insåg att jag var för kort för att kunna lägga upp dig på det väggmonterade skötbordet så jag gick tillbaka till sängen och tog av dig blöjan där. Försent insåg jag att du bajsat och jag vet inte riktigt hur men på morgonen när vi vaknade fanns det barnbeck på din mammas arm, din pappas hand, längst med ditt ben och på den enda filt vi hade packat ned (en fin present från farmor Birgitta).

Du var varm som en kamin och röd av värme när vi vaknade, både du och jag var helt svettiga av att ha legat så nära varandra så vi fick veta att det bästa för dig var att inte sova så tätt eftersom du kunde bli lite överhettad. Jag hade inte vågat röra mig och var helt stel i armen för att jag inte velat störa dig när du sov så inför nästa sovpass så ville barnmorskorna och sköterskor att du skulle sova själv i ditt babynest, men det ville du inte göra. En bestämd liten tjej, påpekade personalen gång på gång då du protesterade högljutt om du inte fick ligga exakt som du ville.

Vi sov oss igenom frukosten och var rejält hungriga när vi kom upp ur sängen. Klockan halv elva skulle du på kontroll och återbesök på Astrid Lindgrens neonatalavdelning så det fanns ingen tid att få i sig något att äta. Det är ju alltid lite svårt att veta när man får träffa läkaren lite mer exakt eftersom det alltid kan komma något akut emellan så jag fick nästan lite panik när lunchtiden närmade sig med stormsteg. ”Nu missar vi lunchen!”, sa jag till din pappa om och om igen tills en annan läkare sa att vi kunde komma tillbaka efter att vi ätit lunch. Jag skuttade nästan iväg mot hissen tillbaka till avdelningen, jag var jättehungrig, när vi mötte din läkare i dörren och hon glatt sa att vi kunde gå in och göra din undersökning. Allt var som tur bra med dig och jag fick en liten uppdatering om vad som hade hänt när du föddes. Dina värden och provresultat var bra och vi blev utskrivna från Astrid Lindgrens avdelning och inskrivna på BB Stockholm igen. Sedan fick din mamma äntligen äta lite. :)

Efter lunchen fick du ditt allra första besök. Din mormor Monica och farbror Kjelle var så nyfikna på dig och ville så gärna träffa dig. Mormor var så rörd över att se dig att hon fick tårar i ögonen. Du fick jättefina presenter och de höll dig ömt och försiktigt som den lilla skatt du är.<3

Med din stolta mormor

På eftermiddagen sov vi tillsammans och tittade på Batman Begins på TV i dagrummet på kvällen.

Utslagen mamma och dotter

Vi har båda svårt att förstå att vi blivit föräldrar och kallar varandra för husse och matte till dig av bara farten, kanske är det därför pappa så gärna vill att du heter Ylva, för han påminner min hela tiden om att det är ett fornnordiskt namn som betyder varghona – så vi är ju din husse och matte på ett sätt. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation