Jag får en del frågor om Klädbiblioteket och hur det fungerar så jag tänkte att jag gör ett inlägg om Klädbiblioteket som tillhör soldatens familj.

121004-KladbiblioteketHär är en av lådorna som min svägerska tog med till mig

Ylva är barnbarn nummer 14 till soldatens föräldrar och många av barnkläderna har vandrat mellan soldatens syskon när en ny liten familjemedlem är på väg. Tillslut blev det en lite mer välorganiserad samling kläder som sorterades upp i lådor efter storlek och efter varje barn så växte klädbiblioteket. Numera är det så stort att en ny familjemedlem inte behöver ett enda nytt plagg, det finns mer än vad en bebis hinner använda… jag vet för jag har försökt använda allt. =) Att ha möjligheten att använda gemensamma kläder är både ekonomiskt och bra för miljön så jag hoppas att jag kan inspirera fler att dela barnkläder. Speciellt de små storlekarna slits ju inte alls.

121010-1-SkotplatsenSå här ser Ylvas skötplats ut nu. Plastlådan till vänster om pallen är mitt och soldatens bidrag till klädbiblioteket. Vi tyckte att lådorna i papp bara gick sönder och eftersom kläderna fraktas över hela Sverige så borde de packas väl, och så är det ju roligare om man får hem en fin låda när man väntar bebis. :)

121010-3-nya-ladanUppmärkt ordentligt så att det är lätt att hitta

Kläderna i och på lådan är i Storlek 50 och 56. De som ligger i lådan har Ylva använt och vi har tvättat och lagt dem i ordning för soldaten syster som väntar barn och kommer hämta lådan i helgen. Kläderna som ligger ovanpå lådan och på pallen bredvid har Ylva inte hunnit använda ännu och en del vill jag inte använda. Jag gillar ju rosa och klädbiblioteket är ju för både tjejer och killar så vissa plagg kommer jag inte använda på Ylva.
Som ni ser är det en hel del oanvända plagg kvar i storlek 50/56 och Ylva har snart vuxit ur storlek 56 och då åker allt ner i plastlådan i alla fall. :)

121010-2-oanvantOanvända kläder i storlek 50/56

Här nedan kommer ett collage på kläder som Ylva inte kommer använda.
Vill bara visa att det inte bara är rosa och sött i klädbiblioteket. Men eftersom man ändå inte hinner använda allt så väljer jag ju det som jag själv tycker är finast.

121010-Klader-Collage-borderAlla ränder på ränder tycker jag är svåra att matcha och så är färgerna så mörka. Setet med blå bubblor var helt omöjligt att matcha med något annat än just den andra delen i setet. De tre gröna bodysarna hann Ylva växa ur medan jag funderade på vad hon skulle ha till. Haha!

Jag brukar testa olika kombinationer dagen innan så är soldaten påklädare på morgonen om vi ska iväg. Här har jag förberett Ylvas outfit för imorgon. Den vänstra blev tyvärr ratad för det är för kallt ute med korta blöjbyxor så istället valde jag att matcha med turkosa mjukisbyxor. Vad tycks?

121010-5-Nasta-storlekUnder skötbordet väntar två stora kassar med storlek 62, den större storleken 68 använder Ylvas kusin Ingrid för tillfället. :)
Har ni fler frågor om klädbiblioteket så är det bara att skriva en kommentar eller twittra.

Kram Jinni

20 Thoughts on “Klädbiblioteket – The story!

 1. Pingback: Ylvas outfit – Wearing a silver crown | What I want!

 2. Pingback: Ylvas outfit – In the pace of a little snail | What I want!

 3. Pingback: Ylvas outfit – Striped with colors | What I want!

 4. Pingback: Ylvas outfit – Sleepy kicking | What I want!

 5. Pingback: Ibland blir det dubbelt! | What I want!

 6. Pingback: Ylvas outfit – Romantic Softie | What I want!

 7. Pingback: Ylvas outfit – Another Friendly Giraffe | What I want!

 8. Pingback: Ylvas outfit – Pink Flower Garden | What I want!

 9. Pingback: Ylvas outfit – Lilla kossan muu! | What I want!

 10. Pingback: Ylvas outfit – Dressed for celebration | What I want!

 11. Pingback: Höst- och vinterinspiration från name it | What I want!

 12. Vilken bra idé =) Trevlig blogg!

 13. Pingback: Ylvas outfit – Diggin’ my Dog Tee | What I want!

 14. Pingback: Ylvas outfit – Playing in the kitchen | What I want!

 15. Pingback: Ylvas outfit – Dotty Pyjamas | What I want!

 16. Pingback: Ylvas outfit – Summer Stripes | What I want!

 17. Pingback: Ylvas outfit – Playground Time | What I want!

 18. Pingback: Ylvas outfit – Shades of pink | What I want!

 19. Pingback: Ylvas outfit – Dreaming Little Butterfly | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation