I förra och förrförra skrev jag om Moderna museets julbord Sol Invictus och 50 000 lux – en matperformance utöver det vanliga! Idag är sista föreställningen, så för den som vill uppleva detta ovanliga julbord får skynda sig att boka bord på Ticnet innan det är försent!

Här kommer fortsättningen; akt 3 – desserten. Efter den sista varmrätten tackade jag mina bordsgrannar för sällskapet och jag funderade på hur jag skulle kunna få i mig efterrätten också. Vi fördes åter till foajén där ett spännande bord stod uppdukat, men först var det dags för lite mer dans.121215 Sol invictus dessert dans

Efterrätten bestod av runt ett tusental små godbitar på ett långt upplyst bord. För varje bit som blev uppäten blottades lampan och ljuset underifrån. Väldigt effektfullt. Det fanns möjlighet att kombinera smakbitarna i spännande och djärva kombinationer eller så kunde man köra lite mer trygga val. IMG_8718e

Tanken var att man tar tre bitar/smaker i munnen samtidigt för att se hur de passar ihop, man får sen inte ta samma tre tillsammans igen utan provar vidare med nya kombinationer. Men man får väldigt gärna dela med sig av sina lyckade (eller misslyckade) kombinationer så att fler kan få prova.

IMG_8721e

Här har jag provat saffransbulle, brynt smörpulver och torkad aprikos

Stämningen var väldigt uppsluppen och öppen efter middagen. Alla pratade med varandra och åt små godbitar tillsammans medan de hade trevligt.

IMG_8730e

IMG_8734e

Jag passade på att fråga lite om föreställningarna i sig, jag är ju en nyfiken typ. Så jag fick bland annat veta att Sol Invictus eller julbord i liknande skepnad kanske kommer bli ett stående inslag vid jul på Moderna museet. Jag fick även veta att köket totalt sett har gjort mer än 20 000 små mumsbitar till desserten. Mums!

Jag hoppas att ni blivit inspirerade att prova annorlunda julbord och att ni som var sugna på detta julbord hann ordna med biljetter till ikväll. Jag kan varmt rekommendera detta som upplevelse utöver det vanliga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation