När jag träffade kusin Linda i veckan lunchade vi på Älvsjö Konditori & Bageri, något jag verkligen kan rekommendera. Vi åt varsin hälsotallrik med bullfika efteråt.

Konditoriet ligger centralt i Älvsjö, några minuters promenad från stationen. Det är inte helt lätt med barnvagn, men vill man så går det. En trappa ner ligger konditoriets butik där man kan köpa med sig härliga bakverk hem. Därifrån är det en trappa upp till caféet där det serveras både lunch och fika.

130111 Alvsjo konditori Collage

När man beställer lunch så frågar de ”Vill du ha en bulle?”. Jag hade inte karaktär att säga nej till det. Sedan bestämde sig jag och Linda för att det inte gick att motstå en semmelpremiär.

Café-delen är riktigt trevlig, med mysiga sittplatser och många eluttag för den som skulle behöva ladda en telefon eller jobba med datorn. Trots att det inte går att ta med barnvagnen upp i caféet så verkar det välbesökt av föräldrar med barn, när vi besökte dem var det två andra bebisar i samma ålder där. Det finns gott om barnstolar och en fräsch toalett med skötbord.

IMG_3560e

Ylva och Madeleine hade det toppen bredvid varandra, de fick dessutom smarrig gröt och frukt. Hit kommer vi gärna igen och semlorna var riktigt goda. Jag läste på deras hemsida att de vunnit priser för sina goda semlor senast förra året, så på fettisdagen får man gå hit och köa för en bulle!

IMG_3556e

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation