Igår hände en konstig sak, vi fick se Ylva rädd för första gången. Ylvas farmor och farfar hade med sig två av sina fem hundar in i lägenheten. Båda hundarna har träffat Ylva tidigare, senast i mellandagarna när vi bodde i svärföräldrarnas hus. Då reagerade Ylva inte på någon av de tio hundarna som samtidigt bodde i huset.

Igår när hon fick se Ritan gav hon ifrån sig ljud som vi aldrig hört förut och hon såg väldigt orolig ut. Det var svårt att veta hur vi skulle reagera, jag blev väldigt ställd. Ritan var inte hotfull, hon gick bara runt i lägenheten och nosade lite och Ylva satt först i farmors knä när hon gjorde ljudet och sen igen när hon satt i sin barnstol. Jag känner nu i efterhand att jag var ganska långsam på att reagera, men jag höll henne i handen och pratade lugnt med henne och så lyfte jag upp henne.

Det var tydligen läskigt för Ylva med just Ritan. Jag har ingen aning om jag reagerade rätt eller fel men jag vill ju inte att Ylva ska behöva vara rädd för något och jag vill inte råka förstärka känslan.
Är det någon som har något bra tips på hur ni skulle hantera det? Så kan jag mentalt förbereda mig för nästa gång. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation