Idag provade jag och Ylva BarnvagnsbioSF Klarabiografen inne i Kulturhuset i Stockholm. Väldigt spännande, jag visste inte ens att det låg en biograf där men tydligen är den helt ny, öppnade nu i januari 2013, och har 78 platser. Barnvagnsbio finns bara tillgängligt vissa datum så håll koll på SFs hemsida när det visas nästa gång.

IMG_0814

Skötbord, liten korg med blöjor för den som glömt och micro att värma mat i!

Det var väldigt trevligt med Barnvagnsbio; jag funderade på hur allt skulle fungera men det var väldigt genomtänkt och välordnat. Vi hämtade ut våra biljetter i biomaten utanför ingången, vi fick köra in vagnarna i biosalongen och om man satt på första raden kunde man ha sitt barn i vagnen framför sig. För oss kändes inte det så viktigt, eftersom många ville sitta där tycker jag att det blev väldigt trångt, då sitter jag hellre med lite extra utrymme, så det blev andra raden för oss.

IMG_0815

Barnvagnarna parkerade framför duken

När SF visar barnvagnsföreställningarna så erbjuder de färre sittplatser än biosalongen tar, här innebar det att det bara fanns 36 biljetter till föreställningen så det fanns gott om plats i salongen om man ville sitta lite längre bak. Utöver detta är visningen anpassad genom lägre ljudvolym i högtalarna och biosalongen släcks inte ner helt. Innan föreställningen frågade värden om vi ville ha en paus i visningen eller om vi ville se hela filmen i ett sträck. I ena hörnet på salongen fanns ett bord med två skötplatser och en micro för att värma mat, så SF har verkligen ansträngt sig för att en publik som sällan får chansen att se en hel film i ett sträck ska få en riktigt trevlig stund.

IMG_0819ee

Helena matar Ellen innan bion har startat

IMG_0818

När vi satte oss sov Ylva så jag tog av liggdelen och ställde den på ett säte, men sen vaknade hon innan filmen började så då ställde jag ned liggdelen på golvet framför mig. Supersmidigt! Gott om plats för dem med långa ben med andra ord. Idag bjöd SF på popcorn, Tack SF!

Filmen vi såg var svenska Ego som har premiär 25 januari på övriga biografer. En bra feel-good film som är lätt att hänga med i. Ganska förutsägbar men den bjöd på några härliga skratt och bra skådespeleri.


One Thought on “Vi provar barnvagnsbio – för dig med bebis!

  1. Låter som en bra grej, önskar det anordnades där jag bor. Men det kanske kommer till fler platser :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation