Fettisdagen är passerad sedan sedan ett tag tillbaka men det finns fortfarande mumsiga semlor att köpa därute så jag fortsätter mitt semmeltestande.

IMG_4753e

Smaktest: Semla från Dahls hembageri
Typ:
Bakverk
Pris: 15 kr på Hemköp Nordstan

Omdöme:
En av de allra bästa semlorna jag ätit. Jag köpte den när vi var på väg tillbaka till hotellet samma dag vi kom till Göteborg. Det var kö utanför Hemköp i Nordstan och jag köpte en eftersom de var så billiga. När jag satte tänderna i denna fantastiska semla ångrade jag direkt att jag inte köpt flera.
Grädden var så luftig och krämig att den kändes som att äta ett moln. Fantastisk grädde!! Lagom mycket mandelmassa som även den var mjuk och krämig. Bullen var färsk och mjuk, och så liiiite torr att det knappt är värt att nämnas. Helt klart den bästa semlan jag ätit i år, kanske någonsin!

Sedan dess har jag gått förbi Hemköp tre-fyra gånger till men semlorna har alltid varit slut.
Suck! Jag tänker fortfarande på dem…

Betyg: 10 av 10

2 Thoughts on “Smaktest: Semla från Dahls bageri

 1. Hej Marie,
  Alltid lika roligt att läsa positiv kritik. Men extra roligt att läsa din, för du verkar vara kunnig om hur en bra semla skall smaka. Det är också roligt när vi satsar så hårt och vår ambition är att göra Göteborgs bästa semla. Detta gör vi genom att inte kompromissa med råvarorna och gå ifrån margarin i bullen och istället satsa på Svenskt runmärkt smör och och nymald kardemumma av absolut högstá kvalitét. Självfallet har vi också äkta mandelmassa i fyllningen.
  Synd bara att inte GP.s semlepanel som varje år testar semlor inte upptäckt det som du gjort.

  Mvh

  Clas Baad
  Dahls

  • Med tanke på hur lång kön för att köpa en semla var så är det nog många som tycker ni har riktigt bra semlor.
   I de test jag gjort i år ar faktiskt de billigaste semlorna regerat, så att köpa en semla för nästa 40kr styck betyder inte att den är extra god tyvärr.
   Nu är vi i Malmö och i morgon åker vi tillbaka till Stockholm, så några fler Göteborgssemlor blir det nog inte i år. :(
   Skulle mer än gärna äta ett helt lass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation