Jag har inte glömt det gula BVC-kortet hemma någon gång hittills, men jag är väldigt dålig på det här med lappar och annat som är så viktigt att ha med sig, men som är lika lätt att tappa bort.

barnappen-150x150

BarnAppen är den perfekta appen för stressade småbarnföräldrar som vill ha koll på sitt/sina barns utveckling och vaccinationer. Allt behändigt och överskådligt i mobilen.

Den är väldigt lätt att använda och den sparar all data som annars hade skrivits ner på den gula lappen och listar utvecklingssteg som barnläkaren kontrollerar.

Tillvaxt Collage

Det är enkelt att mata in aktuell vikt, längd och huvudmått. Man väljer vad man vill mata in genom att välja ikon överst. Måttet är inställt på det värde som man senast matade in och sparar man ett nytt värde hamnar det automatiskt på dagens datum.
Jag laddade ju ner appen nu när Ylva var över sex månader, men det gick lätt att lägga till gamla värden genom + knappen till höger. Det tog sin lilla tid, men det var det värt. Nu är allt samlat i mobilen. Jag skulle varmt rekommendera att ladda ned appen så tidigt som möjligt efter att bebisen har kommit så slipper man sitta och fylla i allt gammalt sedan.

Utveckling Collage

Appen listar utvecklingsstegen som barnläkaren kontrollerar. Här blev jag lite ledsen över att jag inte hade appen tidigare eftersom man kan spara ett datum för första gången man upptäcker när barnet klarar en av punkterna. Det hade varit kul att komma ihåg när Ylva började le tillbaka till oss eller datumet när hon vände sig från rygg till mage. (Fast det sista tror jag faktiskt att jag skrivit upp någonstans… på en lapp… ni förstår.)

Det är ju i och för sig mycket kvar att fylla i på appen som räcker ända till skolåldern. Väldigt bra att kunna använda appen i 6 år. Längre livslängd än de flesta appar i min telefon.

Vacciner

Den sista delen är den med vaccinationerna. Hur bra är inte det? Det enda jag saknar är att kunna fylla i extra egna vaccinationer som man kanske väljer att ta. Exempelvis vaccination mot vattkoppor.

Jag läste på utvecklarens hemsida att i nästa version  tillkommer även checklista för vaccination mot Hepatit B, så hela det uppdaterade vaccinationsprogrammet ryms.

När jag läste recensionerna på iTunes såg jag att någon reagerat på att appen inte riktigt känner av exakt vecka på datumen när man skriver in värden för vikt, längd, huvudmått osv. Jag märkte det också, men datumet står ju inskrivet och när det har gått några månader och kontrollerna sker mer sällan så är det faktiskt inte så himla noga med om det står två veckor eller tre veckor framför datumet.

Eftersom många delar föräldraledigheten mellan sig skulle det vara bra om man kunde synka informationen mellan två telefoner så att båda hålls uppdaterade, men än så länge fungerar det alldeles utmärkt för oss att all info finns samlad i min mobil.

BarnAppen är utvecklad för iPhone av Careful Applications och kostar 15 kr, vilket jag tycker är ett fantastiskt bra pris för det man får. Samma utvecklare har även gjort Gravidappen som  är gratis.

Mitt betyg: 8 av 10

Har ni laddat ned BarnAppen? Berätta gärna vad ni tycker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation