Igår tog vi en promenad med Ylva till naturreservatet Stiby Backe som ligger i Hällevik utanför Sölvesborg. Det var fantastiskt med vitsippor överallt och en grönskande bokskog.
IMG_4741e

”Nordost om Stibybergets topp är jorden näringsrik och här växer en avenbokskog med murgröna slingrande runt flera av stammarna. På våren är floran som rikast med olika sippor, vårlök och violer.” – Länsstyrelsen Blekinge Län

IMG_4690eDet är så skönt när värmen kommer och vi inte behöver klä på Ylva så mycket kläder. Hon trivdes jättebra med en solhatt och t-shirt.

IMG_4737e

Ylva fick en blomma av pappa…

IMG_4738e

… och man måste ju smaka lite på den!

IMG_4743e

Soldaten blev lite orolig att Ylva skulle tappa bilnyckeln i skogen så efter många försök lyckades han byta bilnyckeln mot en pinne.

IMG_4747e

Soldaten visar Ylva en avenbok med en murgröna som slingrar sig upp mot trädtoppen. Verkligen hur vackert som helst med solens som skiner på alla gröna blad.

130511 Stiby backe Collage

Vi började gå uppför backen och beundrade utsikten. En perfekt dag för en utflykt.

IMG_4773e

Uppe på toppen hittade vi Soldatens syster och hennes familj. Det var mysigt att få sitta och fika lite med Ylvas kusiner och titta ut över berget när vi åt lite frukt och smörgås.

IMG_4769e

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation