IMG_8708e

Igår morse så fick jag cykeln från Babboe som jag och Ylva ska använda när vi cyklar till Malmö under Cykeläventyret 2013. Jag blev så himla glad när jag såg den komma svischandes nerför Torsgatan. När det kom nära tänkte jag ”Hjälp! Ska jag cykla med den här jättecykeln?” blandat med förväntning om att få prova.

Jag hade körlektion på Odenplans Trafikskola så jag lämnade cykeln hemma och körde bil med Kenta, medan mamma passade Ylva. Men när jag kom tillbaka så ville jag inget annat än att cykla iväg. Som tur var hade Ylva piggat på sig lite och kändes nästan som sitt vanliga jag så jag satte ner sittdelen från vår Teutonia Be You i lådan och tänkte cykla iväg.

IMG_8706e

Ylva trivdes helt förträffligt i lådan som hade massor av plats över för skötväska, lite utflyktsproviant och leksaker. Tanken var att vi skulle ta oss till Liljeholmens centrum för att träffa de härliga tjejerna på M by Mekonomen, men det var bara att tänka om för här behövdes mer träning på att manövrera cykeln.Jag provade att cykla iväg med cykeln på cykelvägen utanför mitt hus men jag förstod först inte hur lättsvängd cykeln var och att jag behövde balansera mig själv på cykeln när jag styrde så jag vinglade hur mycket som helst och det kändes helt livsfarligt att börja använda en sån här cykel inne i stan. Därför blev det lite mindre cykling och mest att jag ledde cykeln för att hitta ett bra ställe att träna på.
130612 Karta St eriksplanMitt första övningsställe var den breda cykelbanan vid St Eriksplan där jag cyklade fram och tillbaka för att hitta balansen. Här ovan ser ni hur jag cyklade. Det måste ha sett väldigt roligt ut, en liten asiatist tjej som hoppade på och av en stor lådcykel utan någon större kontroll.Sedan ledde jag cykeln över till Fridhemsplan och vidare över bron på Mariebergsgatan som går över Rålambshovsparken. Där äntligen hittade jag ett bra ställe att öva på att cykla. På Rålambshovsskolans skolgård cyklade jag fram och tillbaka för att tillslut känna lite kontroll över cykeln. 130612 Satelit RalambshovsskolanDet kändes bra att få cykla på en så stor och öppen plats utan bilar och andra störande hinder var i vägen. När jag bestämde mig för att lämna skolområdet ledde jag cykel ut till Rålambshovsparken där vi cyklade en kort stund innan det var dags att åka tillbaka igen. Ylva började tröttna på att sitta i lådan och jag var rejält trött i armarna av att ha puttat runt cykeln.

IMG_8709e

Vi tog en liten paus då Ylva fick klättra runt i lådan innan vi tog oss hemåt. På vägen hem vågade jag cykla lite på cykelbanorna, men kunde nog ha cyklat lite mer. Men det får bli till att åka ut och träna så ofta vi kan. Det känns lie läskigt nu så det är toppen att vi fick cykeln så tidigt!

130612 Karta

Så här såg vår första cykeltur ut!

Läs mer om Cykeläventyret och följ oss på twitter och instagram #Cykeläventyret2013, alla blogginlägg om cykeläventyret hittar ni i menyn Cykeläventyret 2013.

3 Thoughts on “Nu är vår Babboe lådcykel här!

 1. Kom förbi på en kaffe nästa gång du vinglar omkring utanför min arbetsplats ;)

 2. Cykeln ser cool ut, hade varit kul att se en bild på dig när du cyklar :) Kram

 3. Marina on 21:28 7 juni, 2015 at 21:28 said:

  Hej!
  Vad tycker du om lådcykeln? Jag har fyra barn och är väldigt intresserad av en Babboe Curve E, men eftersom det är så mycket pengar så vill jag verkligen att det ska bli bra! Så – vad tycker du såhär ett par år senare?
  Hälsningar
  Marina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation