Jag är så himla glad att Soldaten fick ledigt från sin utlandstjänst på Ylvas ettårsdag så att vi kunde fira den hela familjen tillsammans. Igår ägnade vi den största delen av dagen att ordna med förberedelser inför Ylvas kalas, hitta fina ballonger och andra dekorationer till fikat.

Vi beställde mini-cupcakes från Cupcake STHLM och jag gjorde två tårtor till kalaset. Tårtorna gjorde jag efter Lisa Lundqvists vinnarbidrag i Almondys pimp my tårta-tävling de hade förra året. Lisa bloggar på den fantastiskt fina bloggen Sockerrus.se och gör imponerande bakverk. (Jag har även haft glädjen att möta henne i en baktävling -ni fattar ju vem som vann, pinsamt för mig som frenestisk torkade av en bordsyta medan Lisa skapade fantastiska figurer i marsipan, haha!)

IMG_1335_insta_c

Jag känner mig i alla fall väldigt glad och nöjd med att ha gjort de två tårtorna på kalaset. Vi köpte ingredienserna två timmar innan kalaset började och sedan var det bara att dekorera med frosting för glatta livet. Varje tårta är nämligen uppbyggd av fyra lager frystårta från Almondy.
Här är en länk till Lisas beskrivning på hur hon gjorde sin tårta.

IMG_1337_insta_c

Den rosa tårtan består av en marängtårta med marabou choklad, två chokladmoussetårtor och en jordgubbsmoussetårta. Frostingen är gjord med rosa färg från Wilton och smaksatt med en jordgubbsspritzer för drinkar.
Den gula tårtan består av en mandeltårta med daim, två citronmoussetårtor och en jordgubbsmoussetårta. Frostingen är gjorde med gul hushållsfärg och citronarom från Dr Oetker.

IMG_1338_insta_c

Och så lite bilder på från kalaset…
Den här första bilden fick jag från en av våra gäster efter kalaset. Blev superglad!
IMG_1336_insta

IMG_1339_insta_c

Ylva fick massor med fina paket, sand-setet från Soldatens släkt provades direkt i sandlådan med kompisen Ellen.

IMG_1369_insta_c

IMG_1372_insta_c

Gladast var födelsedagsbarnet när hon fick Sandras totala uppmärksamhet och busade loss i lekparken. Upp och ner ett oändligt antal gånger, både rutschkana och klätterställning var jätteroligt.

IMG_1374_insta_c

Tjohoo vilken rolig födelsedag!

3 Thoughts on “Hipp hurra, idag är det Ylvas födelsedag! – 1 år!

  1. Ser fantastiskt fint ut :-) Vilket kalas! ♥

  2. Pingback: Grattis Ylva – 2 år idag! | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation