Vår reseberättelse: (Vill du läsa reseberättelsen från början, läs här)

Fredag 9 augusti 2013

Första dagen tog det ju lång tid att komma igång och packa ut i cykeln. Men när vi väl kommit iväg så gick det bra. Jag var lite orolig över att jag inte hade haft någon möjlighet att provcykla något med Chariot-cykelvagnen innan vi kom iväg och jag bad en tyst bön om att det skulle fungera bra och inte känna konstigt eller obalanserat så jag behövde ”lära mig cykla igen”. För säkerhetsskull fick Ylva sitta i lådan i sin barnstol.

Men till min glädje fungerade det superbra att cykla både med lådcykel och cykelkärra. Det enda som jag känner att man måste tänka på är att ta god tid på sig vid övergångsställen och överfarter eftersom vi är lika långa som en bil. Det går liksom inte att stanna i mitten på ett övergångsställe för både front och bakvagn sticker ut. :)

IMG_2795e

 På Västerbron, nästan ute ur stan. Där framme väntar Hornstull och Liljeholmsbron.IMG_2800e

Ute ur stan och bra cykelväg! IMG_2801e

Nu var vi riktigt nära vårt första stopp. Men problemet var ju att vi var på fel sida om spåret. Jag frågade lite om det fanns någon cykelväg under spåren men de jag mötte sa att de bara kände till överfarten via pendeltåget. En gigantisk ramp (uppförsbacke deluxe) med en tvär sväng i början…. så ingen chans att ta fart och komma upp.
Jag fick hjälp av en ung tjej som erbjöd sig innan jag ens hann fråga någon. Det var nog mitt lite smått desperata ansiktsuttryck som gjorde att hon bara släppte sin egen cykel och puttade upp oss till toppen av rampen. Vilka fantastiska människor det finns!

IMG_2804e

Uppe! Phuuu….

IMG_2805e

Sedan var vi snabbt framme vid vår första destination.

130809 Runkeeper

Sammanfattning av vår första cykeldag: Vi kom iväg sent, vädret var bra. Ylva satt i lådan där framme och trivdes bra med utsikten. Rampen i Älvsjö tog mig lite på sängen, den var inte byggd för tunga lådcyklar (men vad är det?). Det var lite tungt att cykla överlag, men jag hade aldrig cyklat med så mycket packning innan.
Ylva och jag hoppas ni följer oss på vårt äventyr!

>> Läs nästa del i vår reseberättelse – Rica Talk Hotel / Alfonshotellet <<

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation