Vår reseberättelse: (Vill du läsa reseberättelsen från början, läs här)

Lördag 10 augusti 2013

När vi ätit en härlig hotellfrukost var det dags att börja Cykeläventyrets första ”riktiga” cykelsträcka. Vårt första stopp på Rica Talk Hotel var ju bara en mil hemifrån och en av anledningarna att stanna där var att få starta utanför stan och komma iväg ordentligt. Det var även perfekt för Åse att möta upp oss med sin cykel som hon tog på pendeltåget.

Min mamma såg väldigt nervös ut när vi hade packat ut allt i cykeln och var redo att cykla iväg. Hon blev lite lugnad över att Åse cyklade med och vi lovade att höra av oss längs med vägen.

130810 Cykling Collage

Vi cyklade längs med cykelvägen bredvid Huddingevägen (Länsväg 226)

Den första biten på dagens cykelsträcka gick bra. Vi cyklade genom områden där jag växt upp och jag valde att avvika från den skyltade cykelleden och cykla mot Huddinge centrum på vägar som var mycket lugnare än att cykla på Huddingevägen. Tyvärr villade jag bort oss Solgård och vi fick cykla runt i en stor cirkel och åka tillbaka en bit eftersom vi var tvungna att ta oss över Huddingevägen på något sätt.

Sträckan mellan Huddinge centrum och Flemingsberg gick riktigt långsamt. Jag fick mjölksyra redan här. Backarna var branta och packningen hur tung som helst. Jag orkade knappt hålla emot och Åse fick lägga sin cykel i väggrenen och hjälpte till att putta på lådcykeln upp för backarna. Jag var helt slut efter att vi kommit upp på höjden mitt emot Huddinge sjukhus. Vi insåg att vi inte skulle hinna fram till Lida Friluftsgård innan deras lunchtid var slut vid 15, så vi passade på att äta sushi vid Flemingsbergs centrum och så köpte vi med oss lite middagsmat.

IMG_2968e

Mitt fina cykel-ekipage väckte stor uppmärksamhet i Flemingsbergs centrum

Redan i Flemingsbergs centrum kändes det som att mina krafter var slut. Det var en skrämmande känsla. Det var ju bara i början av vårt äventyr, hur skulle det här gå? De följande kilometrarna gick ganska bra men i slutet när vi närmade oss Lida Friluftsgård så var det ett par hemska backar där både jag och Åse fick putta på cykeln. När vi väl kom fram kände jag mig mer död än levande.

IMG_2974e

Här har vi precis kommit fram till Lida. Cykeln står parkerad precis nedanför huset (jag orkade inte upp för det sista lilla backen just då). Det kändes fantastiskt att ha kommit fram, men jag var innerst inne lite skrämd av att det varit så himla jobbigt. Men det vågade jag knappt erkänna för mig själv. Fantastiska Åse peppade och sa att det skulle bli lättare längs med vägen eftersom jag skulle bli starkare. En underbar vän! <3

130810 Runkeeper

Här är andra dagsetappens karta från Runkeeper. Den gröna skalan längst ner på bilden visar hur mycket stigning det var under den senare delen av cykelturen.

Tips! Glöm inte bort att Lida Friluftsgård anordnar Skogsmulleloppet för barn i förskoleåldern den 1 september. Passa på att åka dit och njut av den härliga naturen och gå Sagospåret med Skogsmulle.

2 Thoughts on “#Cykeläventyret2013 – Dag 2 – Rejäla backar mot Lida

  1. Det är så häftigt att du gör detta, heja dig!
    Är Åse en vän till dig? :)

  2. Pingback: #Cykeläventyret2013 – Dag 2 – Frukost och bus på Rica Talk Hotel | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation