Vår reseberättelse: (Vill du läsa reseberättelsen från början, läs här)

Lördag 10 augusti 2013

IMG_3028eSom ni säkert minns från förra delen av reseberättelsen så var det ganska tungt och kämpigt i backarna mot Lida. Det var så skönt att äntligen ha kommit fram och få träffa Nicolina som tog emot i värdshuset. Det var sent när vi kom fram men kvällssolen värmde fortfarande. Vi bestämde oss för att lämna packningen i vår stuga och ta oss ner till sjön för att hinna bada lite innan det blev mörkt.
IMG_2977e

Ylva var på ett strålande humör när vi kom fram. Själv kände jag mig mör som en sill i burk, men Ylva var jätteglad och nyfiken på att titta runt. Busungen tyckte det var superspännande med stugan och ville hela tiden att vi skulle hålla henne i handen så hon kunde gå in och ut genom stugan och upp och ner för trappan.

IMG_3042

Naturen runt Lida friluftsområde är supervackert och vi hade så härligt. Huvudbyggnaden ligger på en höjd med utsikt över vattnet. På vintern är det skidbackar och pulkabackar men nu var det en stor grön slätt att breda ut picknickfilten på. Det fanns väldigt mycket vilda kaniner överallt på området. De verkade helt orädda och satt i gräset och mumsade. Jag försökte visa dem för Ylva men vet inte om hon faktiskt märkte att de var där.

130810 Lida Natur IMG_2995e

IMG_3003e

Härligt att bada!

När solen gick i moln blev det kallt ganska fort så både jag och Åse kände oss som badkrukor. Ylva badade mest men vi var inte vid vattnet så länge. Skönt att Ylva hade en badponcho att svepa in sig i så hon inte blev så kall när vi gick upp igen.

IMG_3024e

Jag hatar sand i skorna så jag bestämde mig för att gå barfota upp till stugan. Det tog hur lång tid som helst eftersom det var en sand/grus-stig och jag var ovan att gå barfota. Men jag fick ju lite gratis fotpeeling på kuppen. :)

130810 Lida Bad

När vi kommit upp till stugan så såg vi att det inte fanns några kokkärl eller tallrikar och sånt. Vi gick ner till huvudbyggnaden och fick låna kastrull, tallrikar och bestick. Så himla snällt. Jag hade helt missat den där informationen om att de rekommenderar att man ska grilla sin middag. :P

130810 Lida Matlagning

Som tur är hade Åse planerat en enkel men god middag åt oss. Vi kokade färsk pasta och öppnade en burk med tonfisk, klickade över lite creme fraiche och toppade med kapris. Det gick fort och krävde nästan ingen köksutrustning alls. Perfekt!

Efter vår middag var vi trötta allihop så det var bara att förbereda sig för sängen så att vi skulle orka med nästa dag då vi skulle cykla vidare mot Mörkö.

One Thought on “#Cykeläventyret2013 – Dag 2 – Destination: Lida Friluftsgård

  1. Ungefär där bor jag :-)

    Ses på fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation