Nu är vi äntligen framme på Ramundberget. Vi åkte upp med Härjedalingen från Bussterminalen Stockholm City. Jag trodde att det skulle kännas jobbigt att sitta på bussen i nio timmar men det var inte alls besvärligt. Istället blev det en lång stund egentid där man kunde maila, se film på datorn, läsa bok eller sova. Sådana saker som jag annars har så svårt att få tid till. Så istället för en lång och jobbig resa blev det en manifestation i egentid.

IMG_5621e

Busslinjen hade en 45 min schemalagd rast i Ljusdal så vi passade på att äta lite på Järnvägspizzerian. Vi var på väg mot Stadshotellet men en vänlig Ljusdalsbo kastade in oss på pizzerian med de varmaste rekommendationerna.
Det var skönt att få sträcka på benen ett tag och när vi satte oss på bussen igen kändes det som att vi alldeles strax skulle komma fram.

Plötsligt ropade Tanja, nu måste alla gå av för nu är vi vid vägens ände….

IMG_5628e

Haha, så himla roligt för vägen tog ju inte alls slut, den fortsatte ju in på Ramundbergets Ski Resort som är ett väldigt stort område. Vi tog i alla fall en gruppbild vid portalen och skyndade snabbt in i bussen igen för det var frostiga -21 grader ute.

131121 Ramundberget skylt Collage

Från vägens ände var det verkligen inte många sekunder kvar på vår resa och det var jättespännande att komma fram till Fjällgården som är själva hotellbyggnaden. Vi fick våra boenden utdelade och jag fick veta att jag skulle få dela en stuga med tre bloggmammor. Kul! De andra i gruppen hade rum på Fjällgården.

131121 Fjallgarden Collage

Innan vi gick och lade oss så blev det lite mysig kvällsfika på Fjällgården vid brasan. Hur fantastiskt är det inte att komma in från bitande kyla och slå sig ner vid en eld. Någon sa att det säkert är något biologiskt inbyggt i oss att vi gillar att sitta tillsammans vid en brasa, men visst finns det inte mycket mysigare saker att göra än just det?

Några tips inför bussresan:

  • Ta med något att äta på om du blir hungrig. Frukt, godis, nötter.
  • Luften är ganska torr på bussen så det är viktigt att dricka ordentligt.
  • Använd stödstrumpor för att få bättre cirkulation i benen så undviker du svullna ben och kanske blodproppar.
  • Upp och gå när bussen stannar till lite längre stunder.
  • Bussarna har både eluttag och fritt wi-fi, men eluttagen kan sitta glest så är det viktigt för dig med ström ta med en förlängningssladd och/eller ett grenuttag så kan du försäkra dig om att ha ström hela vägen.
  • Reser du med barn, ta med leksaker och surfplatta. En bärsele kan vara skönt om barnet vill sitta i knät och sova, så att du kan få händerna fria.
  • Ha med varmvatten i en termos för att göra välling. Använd en välling-doseringsburk för att ha en färdig dosering från början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation