131122 Frukost CollageMorgonen började med en stadig grötfrukost och en presentation av Ramundberget med Bitte, Anders och Tanja i Brasrummet. Sedan var det dags att göra oss redo för en förmiddag ute i skidspåret. Solen började gå upp och luften var sådär härligt frisk som den bara blir i norra Sverige.

IMG_5667

För oss från Stockholm som hade haft plusgrader när vi åkte upp var det mycket snö på Ramundberget. Det fanns 40 cm snö i backen och det fanns mycket snö för Bruksvallsloppet och för att ta sig en tur i längdspåren. Men det fanns inte tillräckligt med snö för att åka klassisk längdskidåkning så vi fick alla möjligheten att prova att att åks skating som är en typ av längdskidåkning med kortare skidor, längre stavar och stabilare pjäxor.

IMG_5661e

Jag och bloggaren Sarianne provar ut vår skidutrustning.

IMG_5669eEfter att ha hämtat ut pjäxor, skidor och stavar gick vi nerför backen bakom Fjällgården och passerade en snökanon. Där började längdskidspåret. Hur nära som helst! Där var det bara att försöka få på skidorna och ta några första trevande stavtag. :)

IMG_5673e

På med skidorna!

IMG_5676e

131122 Styles Collage

Modiga Shiva och Daniel Paris provade skidor för första gången och min huskompis Elin var jätteduktig på skidor. Vi var en väldigt blandad grupp av åkare, några hade åkt Vasaloppet flera gånger och några hade aldrig stått på ett par skidor. Det sköna med vår härliga grupp var att det inte gjorde något vilken nivå man låg på. Vi hade himla roligt tillsammans ändå.

IMG_5701e

Ännu roligare blev det när vi fick veta att vår brokiga grupp skulle tränas av Mattias Ravald som tidigare tränat norska landslaget. Haha! Vilken grej! Jag undrar vad han tänkte när han såg vår grupp. Mattias var jättepedagogisk och positiv. Att få instruktioner från honom ute i spåret var kul och jag tror det gav mycket för både oss nybörjare och de som åkt länge.

131122 Skate Collage

Jag hade en helt fantastisk förmiddag ute i spåret och det var riktigt roligt att prova något nytt. Skatingåkning kan liknas vid att åka långfärdsskridskor, kanske om jag får träna några år så kanske man kan få det att se sådär enkelt och lätt ut. :P

IMG_5711e
Det var riktigt gott med lunch på Fjällgården efter vår längdskidtur.
Tack för en härlig förmiddag Ramundberget och Mattias Ravald!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation