För lite mer än en månad sedan hämtade jag ut denna fantastiska maskin på vårt postombud. Jag visste inte mycket om hur den fungerade annat än att jag sett fantastiska matbilder på min vän Karis matblogg spisat.se och på hans instagram.

IMG_0223e

Det jag visste var att man stoppade något gott i grytan och att man sedan långt senare kunde servera något väldigt mumsigt på den tid man angivit. Hur bra lät inte det? Jag är inte så mycket för recept och manualer och jag hade ju fått veta att Crock-Poten skulle vara sjukt lätt att använda. ”Våga prova!” blev jag uppmuntrad och så jag improviserade loss.

IMG_0289e

Egentligen hade jag inte tänkt att packa upp Crock-Poten förrän jag hade flyttat, men jag var ju så sjukt nyfiken!! Så jag köpte fläskfilé samtidigt som jag hämtade ut paketet och så slet jag upp kartongen så snart jag kom innanför dörren.

130930 Flaskfile Collage

Jag stoppade i fläskfilén som den var i min Crock-Pot tillsammans med lite olja, vitlök och rödlök. Sedan ställde jag den på High-läget som kokar maten på 6h. Jag ringde till Per och Kari och frågade om jag gjort rätt. Haha, tydligen behövdes det ju lite vätska också för att göra gryta så jag hällde i lite grönsaksfond och väntade och väntade.

Tanken är ju att man ska förbereda maten tidigt på förmiddagen och sedan njuta av en härligt gryta på kvällen. Härligt! förutom det faktum att jag hade så himla bråttom att testa att jag inte tänkte på att jag borde startat Crock-Poten när jag visste att jag ville äta. Istället blev det en himla god nattgryta som avnjöts med en bit bröd klockan ett på natten. :)

IMG_0401e

Det var sent, men grytan var fantastiskt god så det var verkligen värt att vänta på!

Jag kommer lägga upp några av våra Crock-Pot middagar här i bloggen som inspiration för er som är nyfikna på en Crock-Pot. :)

Ha en trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation