Min blogg är ju ingen politisk- eller samhällsdebattsblogg men nu måste jag skriva av mig kring mitt missnöje kring det allt råare klimatet på Stockholms innerstadsbussar.

För några veckor sedan åkte jag och Ylva buss 53 från Söder till Vasastan. På vägen dit körde busschauffören så hetsigt att flera passagerare höll på att ramla. Ylvas vagn välte rakt bakåt ner i golvet. Men ingen reaktion av busschauffören som inte ens tittade bakåt trots oroliga rop från medresenärer. När det var vår hållplats så körde busschauffören bara förbi den och vi fick gå från nästa.

20131205-214010.jpg

Idag när jag gick på buss 69K stod en pensionär före mig i kön. När hon gick på la hon sitt kort på blipparen, men ljudet var så lågt att hon knappt hörde det.
Kvinnan tittade på busschauffören och sökte bekräftelse på att allt stämde.
-Ja, det är ju grönt ser du väl! Om du inte är färgblind! svarar busschauffören vresigt.
Busschauffören var inte nån ”slyngel”, utan en äldre man. Jag tyckte det var väldigt otrevligt.

Båda dessa händelser ringde jag in till SL Kundtjänst och rapporterade. Jag hoppas att det hjälper och att busstrafiken kan få bli ett serviceyrke igen, där man bryr sig om resenärerna man transporterar på bussen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation