IMG_0928

Smaktest: Semla på Café Blåbär
Adress:
Upplandsgatan 54, Stockholm
Pris: 25kr

På mysiga Café Blåbär, ett stenkast från Odenplan och bara några meter från min körskola, hittade jag ännu en semla. Caféet är litet och ganska trångt i lunchtid, det är inte idealiskt för barnvagnar men har däremot gratis wifi och flera strömuttag.

Omdöme:
Semlan är lagom stor och ser fräsch ut. Det är inte den vackraste semlan jag sett, grädden består av ett ganska tunt lager, men bullen har bra storlek. Intrycket blir lite tillplattat.
Locket är mjukt, stort och tunt skuret. Grädden är god men det är alldeles för lite av den. Semlan såg platt ut och tyvärr var den inte fylligare när man högg in. Det var gott men jag ville ha mycket mer grädde. Det mesta av mandelmassan hade hamnat på ena kanten av semlan så först trodde jag inte att det fanns nån mandelmassa alls, men när jag väl hittade den var det lagom mycket. Bullen var det bästa på hela semlan. Den var färsk och mjuk men tydlig kardemummasmak. Mums!

Jag tycker semlan är prisvärd för att vara köpt på ett café. Jag tycker definitivt det kan vara värt att sätta sig här med en semla och en god kopp kaffe.

Betyg: 6 av 10

För att gå till semlornas egna sida, klicka här, här finns alla tester samlade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation