140523 Marie bw_c
Idag hade jag ett läkarbesök på Karolinska sjukhuset. Jag skulle göra ett ryggmärgsvätskeprov för att kunna utesluta att jag har narkolepsi.
Jag var ganska nervös för jag hade fått veta att det kunde göra ganska ont. Men läkaren var jätteduktig och bedövningen kändes värre än det riktiga provtagningen.

Kallduschen kom efteråt, samtidigt som endorfinerna flödade av lättnaden att vara klar med provtagningen.
– Du kommer antagligen få postpunktionell huvudvärk imorgon. Det är en väldigt obehaglig och stark huvudvärk där det enda som hjälper är att ligga helt still. Hör av dig om det håller i sig i mer än en vecka så får du ett sjukintyg!

Vaaa?? Alltså, kunde man inte fått veta det innan man gjorde testet? Vi ska ju till Parken Zoo… Jag log i ren panik! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

-Du skrattar nu, men det kommer inte finnas något att skratta åt imorgon. Är det någon gång du ska be din man att ta hand om dig är det nu, avslutade läkaren innan han hälsade av mig.

One Thought on “Kalldusch efter lumbal punktion (LP)

  1. Pingback: Mot alla odds kom vi iväg! | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation