IMG_8543e_c
Igår hade jag och Ylva glädjen att få vara med på Nypon-Stinas Babysim-event som hon ordnat tillsammans med Trygg-Hansa och Vattenhuset. Ylva var nog eventets äldsta bebis men hon hade väldigt roligt ändå. Hon har haft en ganska lång period då hon inte alls velat bada, men för några veckor sedan så släppte det och nu är det som om hon helt ändrat inställning till vatten. Det är så kul att se att hon nu vill plaska och verkligen har kul i vattnet, därför var jag och Soldaten extra tacksamma över att vi fick komma på eventet.

IMG_8550e_c

Babysimmet leddes av Lise-Lotte, grundaren av Vattenhuset. Hon började med en sång- och plasklek och instruerade oss sedan till hur vi kunde introducera bebisarna till att lära sig flyta på egen hand, något som kan vara en livsviktig lärdom. De allra minsta små bebisarna kunde man ta under armarna, med ansiktet vänt mot sig och sedan försiktigt luta dem bakåt. När de slappnar av i vattnet så har de flytkraft av sig själva.

IMG_8569e_cDe lite äldre bebisarna (barnet i Ylvas fall) vill helst inte bli lutade på det sättet. De kunde man lägga med ryggen mot kroppen och med stöd med huvudet på axeln, kind mot kind. Då känner barnet trygghet och närhet och kan slappna av. Det var en väldigt mysig övning som vi kommer fortsätta göra med Ylva och det kommer nog gå bättre och bättre varje gång.

IMG_8566e_c

Mysig övning att göra tillsammans! Flyteliflyt! 

IMG_8601e_c

Jag är jätteglad över att jag blev introducerad till härliga Kajsa-Stina på det senaste Loppi-eventet. Kajsa-Stina är också inbjuden till Parken Zoo nästa vecka så det ska bli väldigt roligt att få prata mer med henne då. Tack Tanja för en ny bloggvän!

140517 Babysim Collage_e

Ylva hade jätteroligt och ägnade ganska stor del av badtiden åt att ta precis alla vattenkannor och se till så att de andra barnen inte kom in närheten och försökte ta några leksaker. Haha, jag hoppas det är en fas!

IMG_8638e_c

Glada fiskar! <3

2014_05_178

Gruppfoto lånat av ©nyponbebis.se

Efter babysimmet så var det mingel och tävlingar. Alexandra från Trygg-Hansa berättade om deras stora satsning Babybojen och vi fick varsin fin goodiebag med oss hem. Kolla gärna in fler bilder hos Nypon-Stina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation