Caféer

STOCKHOLM

Södermalm

18 smaker
Timmermansgatan 15 08-462 03 95
18 smaker är en riktig pärla på Söder i Stockholm. Beläget på hörnet Timmermansgatan/Hornsgatan finns en liten charmig glass-bar som även serverar gott kaffe och kall dricka.
Smakerna varierar med årstiderna, men det finns alltid 18 goda att välja på. Ägarna försöker i största mån att tillverka sin glass på ekologiska råvaror utan onödiga tillsatser, vilket gör att även allergiker och veganer kan mätta sitt glassbegär här.
Besök gärna deras hemsida och läs mer om deras vision så kommer glassen smaka ännu bättre.
Blogginlägg: 2012-07-08

Norrmalm

Stockholms Glasshus
Birkagatan 8 08-30 32 37
Stockholms Glasshus tillverkar och säljer glass gjorda på naturliga råvaror, utan syntetiska smak och färgämnen. De har ett brett sortiment med minst 48 olika smaker och erbjuder italiensk glass, gräddglass, sorbet, yoghurtglass och lightglace. Här kan man hitta klassiska sorter såväl som riktigt roliga och unika smakupplevelser. Mitt tips är att våga prova i alla fall en annorlunda smak.
Stor uteplats på gatan med plats för barnvagn, välbesökt vid fint väder.
Blogginlägg: 2012-07-16
Thélins Kungsholmen
S:t Eriksgatan 43 08-651 19 00
Ett anrikt och välbesökt konditori med fantastiska bakverk från eget bageri. Thélins har flera konditorier runt om i Stockholm och senast öppnade de en ny butik i Nacka Forum. Konditoriet på Kungsholmen har många bord och sittplatser, gångarna är breda och det finns många bra platser där man kan ha sin barnvagn nära bordet. Stor fin toalett men tyvärr inget skötbord, vilket är konstigt när det är så många föräldralediga som fikar här.
Blogginlägg: 2012-09-01

Västerort

Lovö Magasin
Lunda gård 070-444 16 45
Lovö Magasin är mer än ett fik, det är en upplevelse! En gårdsbutik med våffelstuga och fina prylar om vartannat i ett litet rött trähus ger en riktig mysig lantidyll. Ändå ligger denna oas inte längre än 30 minuter från city. Titta in här på lite gofika i en välkomnande miljö.
Sugen på mer än att fika? Titta in på hemsidan för att hålla koll på vilka aktiviteter som är på gång.
Blogginlägg: 2012-09-10

 

Espresso House på Dalagatan.

Joe & the Juice på Hamngatan.